Lekváros édességre vágytam, így sütöttem palacsintát gesztenyeliszttel. Diósy Móni barátnőm szerint gesztenyelisztből lehet csak igazán fincsi palacsintát sütni :) Nagyon ízletes volt!!!
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 12 dkg gesztenyeliszt
- 1 evőkanál xilit
- csipetnyi só
- 1-2 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
- víz
- 1-2 evőkanál kókusztejszín
- cukormentes lekvár
Minden hozzávalót összeöntünk és csomómentesre mixereljük. A vízből annyit adagoljunk, hogy hagyományos palacsinta tészta állagot kapjunk, majd 10 percre hagyjuk állni. Azután újra mixereljük és pótoljuk a vizet, ha besűrűsödne a tészta.
Ugyanúgy süssük, mint a hagyományos palacsintát.
Szia, próbáltad más fajta liszttel is - pl mandula v kókusz liszttel? Azokból is szerinted ugyanannyi kell bele? köszi :)
VálaszTörlésMég nem próbáltam, de mandulaliszttel biztosan nagyon jó. A kókuszlisztet én felesben keverném egy másik liszttel, mert nekem a kókuszliszt íze magában nem jön be, de ez persze ízlés kérdése... Üdv. Brigi
VálaszTörlésSzia, ebből hány darab palacsinta lett? Köszi:)
VálaszTörlésSajnos nem emlékszem, öt nagy biztosan, de lehet, h több is...
TörlésNálam a No.1! Imádom, nagyon hamar el lehet készíteni, később is el lehet fogyasztani! Nekem a gesztenye érdekes íze még jobban bejön, mint a hagyományos palancsinta íze. Jó recept, köszönjük!
VálaszTörlésAnnyira örülök!!! Már régen készítettem, jó hogy eszembe juttattad!!! Újra megsütöm :)
Törlés