2014. augusztus 25., hétfő

Paleo palacsinta




Lekváros édességre vágytam, így sütöttem palacsintát gesztenyeliszttel. Diósy Móni barátnőm szerint gesztenyelisztből lehet csak igazán fincsi palacsintát sütni :) Nagyon ízletes volt!!!

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 12 dkg gesztenyeliszt
  • 1 evőkanál xilit
  • csipetnyi só
  • 1-2 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
  • víz
  • 1-2 evőkanál kókusztejszín
  • cukormentes lekvár


Minden hozzávalót összeöntünk és csomómentesre mixereljük. A vízből annyit adagoljunk, hogy hagyományos palacsinta tészta állagot kapjunk, majd 10 percre hagyjuk állni. Azután újra mixereljük és pótoljuk a vizet, ha besűrűsödne a tészta.
Ugyanúgy süssük, mint a hagyományos palacsintát.


6 megjegyzés:

  1. Szia, próbáltad más fajta liszttel is - pl mandula v kókusz liszttel? Azokból is szerinted ugyanannyi kell bele? köszi :)

    VálaszTörlés
  2. Még nem próbáltam, de mandulaliszttel biztosan nagyon jó. A kókuszlisztet én felesben keverném egy másik liszttel, mert nekem a kókuszliszt íze magában nem jön be, de ez persze ízlés kérdése... Üdv. Brigi

    VálaszTörlés
  3. Szia, ebből hány darab palacsinta lett? Köszi:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem emlékszem, öt nagy biztosan, de lehet, h több is...

      Törlés
  4. Nálam a No.1! Imádom, nagyon hamar el lehet készíteni, később is el lehet fogyasztani! Nekem a gesztenye érdekes íze még jobban bejön, mint a hagyományos palancsinta íze. Jó recept, köszönjük!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira örülök!!! Már régen készítettem, jó hogy eszembe juttattad!!! Újra megsütöm :)

      Törlés