Hozzávalók:
- 40-50 dkg pulykamell, felkockázva
- 3 nagyobb alma, megpucolva, felkockázva
- 2 marék aszaltszilva
- 2 dl vörösbor
- bors
- fahéj
- adalékmentes ételízesítő
- 1 evőkanál szójaszósz
- olívaolaj
- 1 kiskanál nyílgyökérliszt
A pulykakockákat olívaolajon megpirítjuk, ízesítjük sóval, ételízesítővel és borssal, majd felöntjük vízzel és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul és el nem fő a leve (ahhoz, hogy puha legyen a pulyka, én még egyszer felöntötte, vízzel és azt elfőztem alóla). Hozzáadjuk a felkockázott almát és az aszalt szilvát, összekeverjük, közepes hőfokon együtt főzzük, közben megszórjuk egy kis fahéjjal és beleöntjük vörösbort és a szójaszószt is. Ha túl sok a leve, akkor egy kiskanál nyílgyökér liszttel besűríthetjük.
Karácsonyi illata és íze van. Trixin kívül mindenkinek nagyon ízlett.
Én magában ettem, de quinoával is biztosan nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése