Egyszer már készítettem sárgarépás paleo sütit, finom volt, de nem voltam tőle elájulva. Akkor azt a tapasztalatot vontam le, hogy a sárgarépát nem elég csupán lereszelni, valahogy pürésíteni kell, még nyers állapotában, mert nekem nem tetszett... Ezt a receptet egyébként egy angol nyelvű oldalon találtam (http://www.thenourishedpsychologist.com/carrot-cake/), én az adagot lefelezve készítettem el, mert nem tudtam előre milyen lesz a végeredmény. A kinézete az enyémnek nem lett olyan, mint az eredeti képen, de ez végülis nem baj, a lényeg, hogy ízlett.
Hozzávalók (2dl-es csészével mértem):
- 1 csésze reszelt sárgarépa
- 1 csésze reszelt alma
- 2 tojás
- 1/4 pohár kókuszliszt
- 2 evőkanál kókuszolaj
- csipet só
- 1 evőkanál eritrit
- késhegynyi szódabikarbóna
- szerecsendió
- fahéj
- csipetnyi őrölt szegfűszeg
Az almát és a répát a tojásokkal leturmixoljuk, hogy szép sima egyveleget kapjunk, ne legyen darabos. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, alaposan elkeverjük, majd egy kisebb méretű, kivajazott tepsibe kanalazzuk (én egy 22*14cm méretű kerámia tepsit használtam).
180 fokon sütjük 30 percen át.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése