Nagyon szeretem a rukkolát, de mivel csak én eszem a családban és a csomagolása nem éppen kicsi, a felét szinte mindig fonnyadtan dobtam ki. A napokban ismét vettem, és láttam, hogy nem valami tempósan fogy a dobozból, gondoltam, készítek belőle egy levest. Fincsi lett!
Hozzávalók:
- 2 marék rukkola
- 3 vöröshagyma, nagyobb kockákra vagdosva
- 2 fehérrépa (petrezselyemgyökér) felkarikázva
- só
- bors
- adalékmentes ételízesítő
- 6 dl víz
- olívaolaj
A vizet ételízesítővel felforraljuk.
A felszeletelt fehérrépát sós vízben puhára főzzük.
A hagymát olívaolajon megpirítjuk - egy picit meg is barnulhat, csak ne égjen meg!
A fentieket (vizet, hagymát és fehérrépát) a rukkolával együtt beletesszük a turmixgépbe és krémesre turmixoljuk.
Visszaöntjük a lábasba, ellenőrizzük a fűszerezést. Ha még krémesebbre készítenénk, tehetünk bele egy evőkanál sűrű kókusztejszínt és parmezánt is.
Nekem nagyon ízlett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése