A vasárnapi húsleves készítésekor nem használtam el a teljes fej karfiolt, adott volt, hogy a lassan fonnyadó növényből készítek ma valamilyen fincsi, de könnyű vacsit. Ez tulajdonképpen a krumplisaláta receptje alapján készült, annyi változtatással, hogy a krumpli helyett karfiolt használtam. Még a szín is stimmel :)
Hozzávalók:
- 1 kis fej karfiol, egészben megfőzve (nem agyonfőzve!, hogy megtartsa formáját)
- maréknyi zellergumó, apróra kockázva (karfiollal együtt főzve)
- 4 főtt tojás, felkockázva
- 1 kisebb fej vöröshagyma, nagyon apróra felkockázva
- 1 marék petrezselyem, felaprítva
- 2 evőkanál cukormentes majonéz
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
A kihűlt főtt karfiolhoz és zellergumó darabokhoz hozzáadjuk az összes további hozzávalót, összekeverjük és lehűtjük.
Magában is nagyon finom, de köretként is megállja a helyét!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése