Szombati édesség. Főként nekem. Főként csak úgy... :)
Hozzávalók:
- 6 db tojás, szétválasztva
- 3 evőkanál őrölt kókuszreszelék
- 1 púpos evőkanál cukormentes kakaó
- 2 púpos evőkanál eritrit
- 1 dl olvasztott vaj
- 1 kiskanál rum esszencia
- csapott kiskanál fahéj
- 1/2 kiskanál sütőpor
- meggy
A tojásfehérje felverésével szoktam kezdeni, mert utána azonnal használhatom a mixert - mosogatás nélkül :), a sárgájához :):):)
Szóval a fehérjét kemény habbá verjük. Azután a sárgáját az eritrittel habosra mixereljük, majd minden további hozzávalót beleadagolunk és egy nagyon finom, piskótakrémet kapunk. A tepsibe lapátolás után a tetejére meggyet szórunk - annyit tettem, ami teljesen befedte a tészta tetejét, majd 180 fokra felmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a közepe is átsül.
A meggydarabok mind szépen lesüllyedtek a piskóta aljára...
A vajat mivel lehet helyettesíteni?
VálaszTörlésKókuszolajjal!
Törlés