2014. szeptember 8., hétfő

Paleo párolt lilakáposzta







Egyszer régen, testvérem felesége készített igazi bajor párolt káposztát és azóta hallgatom Gabesztól: 'Te mikor készítesz már olyat?' Ahogy a paradicsomos káposzta esetében, úgy ezesetben sem tudom, miért vártam ennyi évet, hogy elkészítsem... :)

Hozzávalók:

  • Fél fej lilakáposzta, vékony csíkokra szeletelve
  • 1 nagy fej vöröshagyma, felkockázva
  • 1 alma, reszelve
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 2-3 levél babérlevél
  • kb. 2 dl víz
  • 1 evőkanál eritrit
  • 1.5 dl olívaolaj
  • 1.5 dl balzsamecet

A reszelt káposztát alaposan megsózzuk és megszórjuk a köménnyel, majd kb 20 percig állni hagyjuk.
Olajon megfonnyasztjuk a vöröhagymát, rádobjuk a káposztát - persze a 20 perc letelte után! - , a vizet, belereszeljük az almátés pároljuk 20 percig, azután hozzáadjuk az eritritet, babérlevelet, balzsamecetet, még egy kis vizet és pároljuk. Gabesz puhára párolva szereti, így jó hosszan főztem, kóstolással ő hagyta jóvá a káposzta állapotát. 
Amennyiben levével együtt szeretjük, akkor nem kell a főzés során levenni a fedőt, amennyiben viszont lé nélkül, akkor a főzés felénél vegyük le az edény fedelét.
Pirított pulykakockákkal ettük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése