Egyszer régen, testvérem felesége készített igazi bajor párolt káposztát és azóta hallgatom Gabesztól: 'Te mikor készítesz már olyat?' Ahogy a paradicsomos káposzta esetében, úgy ezesetben sem tudom, miért vártam ennyi évet, hogy elkészítsem... :)
Hozzávalók:
- Fél fej lilakáposzta, vékony csíkokra szeletelve
- 1 nagy fej vöröshagyma, felkockázva
- 1 alma, reszelve
- 1 kiskanál őrölt kömény
- 2-3 levél babérlevél
- kb. 2 dl víz
- 1 evőkanál eritrit
- só
- 1.5 dl olívaolaj
- 1.5 dl balzsamecet
A reszelt káposztát alaposan megsózzuk és megszórjuk a köménnyel, majd kb 20 percig állni hagyjuk.
Olajon megfonnyasztjuk a vöröhagymát, rádobjuk a káposztát - persze a 20 perc letelte után! - , a vizet, belereszeljük az almátés pároljuk 20 percig, azután hozzáadjuk az eritritet, babérlevelet, balzsamecetet, még egy kis vizet és pároljuk. Gabesz puhára párolva szereti, így jó hosszan főztem, kóstolással ő hagyta jóvá a káposzta állapotát.
Amennyiben levével együtt szeretjük, akkor nem kell a főzés során levenni a fedőt, amennyiben viszont lé nélkül, akkor a főzés felénél vegyük le az edény fedelét.
Pirított pulykakockákkal ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése