Hozzávalók:
- Kb. 80 dkg pulykamell, felkockázva
- 2 dl kókusztejszín
- Só
- Bors
- 1 citrom leve
- Mentalevelek, felaprítva- mennyiség ízlés szerint... Én kb. 10 kisebb levelet téptem le
- Friss petrezselyem, felaprítva - mennyiség ízlés szerint
- Olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cukkini, felkockázva
- 1 piros kaliforniai paprika, felkockázva
- 1 lilahagyma, felszeletelve
- 1 tv paprika, felszeletelve
A húst egy tálba tesszük, ráöntjük a tejszínt, rányomjuk a fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, majd a citrom felének a levével meglocsoljuk, hozzáadjuk a felaprított menta és petrezselyem leveleket és végül locsolunk rá olívaolajat, kb. 1 dl-t. Alaposan összekeverjük az egészet, majd legalább két óra hosszára tegyük hűtőbe - én négy órát hagytam ott.
Ezután a zöldségeket vesszük elő - az összes felaprítottat összekeverjük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk, a citrom másik felének a levével leöntjük és szintén állni hagyjuk.
Pár óra elteltével egy kivajazott tepsibe öntjük a húst a tetején eloszlatva a zöldségeket, amiket egy picit bele is nyomkodunk a hús közé, végül 180 fokra felmelegített sütőben addig sütjük, amíg a zöldségek barnulni kezdenek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése