Az étel alapötletét a Nők Lapja Konyha című újságjából szedtem, csirkecomb helyett pulykamellet használtam, valamint sima tejszín helyett pedig kókusztejszínt. A család el volt ájulva az íztől...
Hozzávalók:
- kb. 70 dkg vékony csíkokra vágott pulykamell
- 2 fej vöröshagyma, felkockázva
- 3 dl száraz fehérbor
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- tárkony
- 3 db babérlevél
- só
- bors
- 3 dl kókusztejszín
Vajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra szeletelt pulykamellett. Addig pirítjuk, amíg elfő a hús leve és akkor ráöntjük a bort, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sót és borsot, fűszerezzük tárkonnyal, valamint a babérlevéllel. Én adtam hozzá 1 dl vizet, hiszen innentől jóóó sokáig főztem leborítva fedővel, majdnem egy órát, persze közben figyelni kell, nehogy elpárologjon a lé.
Amikor már megpuhult a hús, akkor ráöntjük a 3 dl kókusztejszínt, ellenőrizzük a fűszerezést, még egy kis tárkonyt adunk hozzá és összeforraljuk.
Paleo tésztával vagy mozzarellával nagyon-nagyon finom!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése