Megmaradt két nagyon puha őszibarack és mivel senki sem környékezte meg, gondoltam kipróbálok vele egy sütit némi dióval... Nyersen is olyan finom a tészta, hogy alig tudtam abbahagyni a nyalakodást...
Hozzávalók:
- 3 csík 70%-os, cukormentes csokoládé
- két evőkanálnyi kókusztejszín
- 1 nagy púpos evőkanál kókuszliszt
- 2 evőkanál xilit
- 2 tojás
- 1/4 pohár (2 dl-sel mérve) olívaolaj
- nagy púpos evőkanál őrölt kókuszreszelék
- csipetnyi só
- csapott kiskanál sütőpor
- evőkanál vanília esszencia
- kisebb marék dió, apróra vagdosva
- barack, felkockázva
A nyers tészta, sütés előtt |
Első körben a csokoládét a tejszínnel mikróba tettem, hogy a csoki megpuhuljon. Azzal nem számoltam, hogy majd a mikróban 'felrobban'... Moshattam ki a mikrót... :) Szóval, alacsonyabb teljesítményen kell olvasztani a csokit.
Egy tálban minden hozzávalót összekeverünk és a csokis masszát a legvégén adjuk hozzá, amikor egy kicsit már kihűlt, nehogy a tojás a forró csokitól megfőjön :)
Egy ragacsos masszát kapunk, amit egy kis kerek, olajjal átkent formába öntünk és tűpróbával ellenőrizzük elkészült e... Talán olyan 20-25 percig sült... Valószínű ez sütőfüggő is, ezért legjobb ellenőrizni a süti közepét...
Mit jelent a 3 csík ?
VálaszTörlés