Holnap Szandi barátnőmet várom sütizős dumcsira, gondoltam kedveskedem neki :) Mondjuk, egy negyedét már megettem a sütinek... Nekem mennyei!!! Imádom a karob ízét és illatát!
Hozzávalók a tésztához:
- 1 pohár (2dl-es pohárral mérve) karob - én még egyszer megőröltem, mert a boltban kaphatót nagyon darabosnak találtam
- Fél pohár kókuszliszt
- 1 evőkanál őrölt kókuszreszelék
- 10 dkg olvasztott vaj
- csipetnyi só
- 1 tojás
- kókusztejszín
- Baracklekvár
Az összes hozzávalót, kivéve a baracklekvárt, kézzel összegyúrjuk, kókusztejszínből épp csak annyit kell hozzáadni, hogy ne legyen nagyon morzsálódós a tészta. Belenyomkodjuk egy kivajazott tepsibe, majd lekenjük baracklekvárral. Én sajnos ezt elfelejtettem, így a végén a tetejére tettem rá, mert nélküle egy kicsit száraz lett a töltelék.
Ezután jön a töltelék:
Hozzávalók a töltelékhez:
- 5 alma, megpucolva, felszeletelve
- 2 evőkanál eritrit
- Fél citrom leve
- Fahéj
- 1 evőkanál útifűmaghéj
Egy tálban mindent összekeverünk, majd a lekvárral bekent tésztára körbe-körbe felhelyezzük az almaszeleteket.
Alufóliával lefedve 45 percig sütjük 180 fokra felmelegített sütőben, majd az alufóliát eltávolítjuk és még kb 15-20 percig sütjük, ugyanazon a hőfokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése