Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma, apróra felkockázva
- olívaolaj
- 1 nagy gerezd fokhagyma, szétnyomva
- kb. 60 dkg csirkemell, felszeletelve
- 2 dl száraz fehérbor
- szárított kakukkfű
- sóűbors
- 2 evőkanál mustár
- 2 dl (kókusz)tejszín
- 10-15 dkg spenót
Kakukkfűvel fűszerezve |
A finomra kockázott vöröshagymát megdinszteljük kevés olajon, majd hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát. Rátesszük a hússzeleteket a hagymákra, mindkét oldalon pirítjuk pár percig, ügyelve arra, hogy a hagyma ne ragadjon le, vagy ne égjen meg. Felöntjük az egészet a 2 dl fehérborral és hagyjuk, hogy a lé elpárologjon. Közben fűszerezzük sóval és borssal. Amikor már sistereg :), szinte teljesen elfőtt a lé, adjuk hozzá a tejszínt és mustárt és fűszerezzük még kakukkfűvel. Ezután még a spenótot is dobjuk rá, várjuk meg, amíg felforr, majd még 2-3 percig főzzük és mehet is az asztalra! Mennyei étel!
Rizzsel is és quinoával is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése