Kicsit tartottam attól, hogy a család kiakad a recept miatt, de én voltam a legjobban megdöbbenve, amikor Gábor mondta, hogy ez egy tényleg nagyon finom leves :) A receptet egyébként a Mentes Konyha újságból szó szerint kitéptem, úgyhogy bár ott volt valószínűleg valamelyik korábbi oldalon, hogy ki volt a séf, azt sajnos nem néztem meg, az újságot pedig már kidobtam, miután minden nekem tetsző recept oldalt kivettem belőle :):):):)
Hozzávalók:
- 3 evőkanál olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma, apróra felkockázva
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 cm friss gyömbérdarab, nagyon apróra vagdosva
- kb. 40-50 dkg zellergumó, apróra felvagdosva
- 2 félkemény Vilmos körte, felkockázva
- víz vagy alaplé
- só
- frissen őrölt bors
- késhegynyi szerecsendió
- friss lime lé
- pár szelet pirított bacon
- csipetnyi eritrit
- 3 evőkanál pirított dióbél
Egy lábosban közepes lángon olajat hevítünk, rádobjuk a hagymát, finoman sózzuk, szerecsendióval ízesítjük. 3-4 percig pirítjuk, majd ráreszeljük a fokhagymát és a gyömbért. További 1 percig keverjük. Hozzáadjuk a körtét és a zellert, majd felöntjük alaplével vagy vízzel. Lefedve, forrástól számított 17-18 perc alatt készre főzzük, majd botmixerrel vagy a turmixgépben pürésítjük. Ellenőrizzük elég sós és borsos e és adunk hozzá egy kiskanálnyi lime levet.
Egy teflon edényt felforrósítunk, egy icipici olíva olajat öntünk bele, majd elkezdjük pirítani a bacon szeleteket. Én a felaprított dióbelet is mellédobtam és a bacon zsírjában pirítódott az is. A diót hamarabb kiszedtem, a bacon meg amikor már szépen ropogósra, pirosra sült.
Nagyon finom, ízletes őszi leves!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése