Egy újabb újságkivágásos recept :), ezúttal a Nők Lapja Konyhából - azzal a különbséggel, hogy kihagytam belőle a lisztes részt :)
Hozzávalók:
- 10 dkg szalonna, apróra felkockázva
- olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma, apróra felkockázva
- 2 nagy gerezd fokhagyma, zúzva
- 3 dl száraz vörösbor
- só
- bors
- rozmaring
- 3 babérlevél
- 60 dkg csirkemell, felkockázva
- 20 dkg gomba, felszeletelve
- 1 evőkanál nyílgyökér liszt
Az apróra vágott szalonnát egy pici olajon kisütjük, majd hozzáadjuk a a vöröshagymát és a fokhagymát. Két perc után rádobjuk a felkockázott csirkehúst és a gombát.
Felöntjük borral, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérleveleket, rozmaringot és felforraljuk és addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz. Szándékosan hagytam, hogy ne forrjon el teljesen a lé (ha kell adjunk hozzá egy kis vizet), mert nálunk a szaftos, szószos dolgok jobban mennek, mint a szárazak.
A nyílgyökérlisztet kikeverjük egy kevés hideg vízben és besűrítjük vele a ragut. A babérlevelet ezen a ponton ki is vehetjük.
Ellenőrizzük az ízeket még egyszer és kész is.
Mi barnarizzsel és quinoával ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése