A napokban vettem egy elég nagy fej karfiolt és épp neki akartam állni levest készíteni belőle, amikor a család fellázadt, hogy csak ne tegyem fel főni, mert nagyon nem jó szagú lesz a ház tőle. Inkább süssem. Így hát lett belőle belőle pirított, parmezános falat az X-faktorhoz rágcsaként :):):)
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej karfiol, rózsáira szedve, vagy felvagdosva
- olívaolaj
- só
- bors
- őrölt kömény
- reszelt parmezán
Sütés előtt |
A sütőt melegítsük fel 200 fokra.
A tepsinkbe tegyünk sütőpapírt, arra pakoljuk rá a karfiol darabokat, majd locsoljuk meg egy kis olajjal. Sózzuk, borsozzuk és egy kevés köménnyel is fűszerezzük. Tegyük a sütőbe 25 percre sülni.
A 25 perc letelte után szórjuk meg jó alaposan parmezánnal és tegyük vissza további 5 percre sülni.
A parmezán csipszesre sül a karfiolon és mellette... Mmmmm... Nagyon egyszerű és nagyon-nagyon finom!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése