A Street Kitchen oldalán találtam ezt a receptet, szerintem nagyon finom, bár a többiek szerint furcsa benne a pisztácia... Az alábbi adag szerintem egyszemélyes, legalábbis én ezt mind megettem vacsira, és éhes maradtam... Az én fotóm nem lett olyan szép, mint az eredeti :):):)
Street Kitchen fotója :) |
Hozzávalók:
- 1 darab padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma, mindegyik félbevágva
- 1 evőkanál sűrű kókusztejszín (aki nem érzékeny, görög joghurttal is készítheti, de úgy már nem paleo)
- olívaolaj
- friss citromlé
- őrölt koriander
- őrölt kömény
- petrezselyem zöldje
- só
- bors
- 12-15 szem pisztácia, pirítva
A padlizsánt héjastól kis kockákra vágjuk, és 2 fokhagymával együtt megolajozzuk, sózzuk és borsozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 fokra felmelegített sütőben 30 percig sütjük. Szép pirosra sült az enyém.
Megvárjuk, hogy egy kicsit kihűljön, akkor a hátramaradt 1 fokhagymát belenyomjuk frissen, hozzáadjuk a kókusztejszínt, pisztáciát, 2-3 csepp citromot, kevéske koriandert, köményt, csipetnyi petrezselymet, és ellenőrizzük elég sós, borsos e. Ha nem, pótoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése