Nagyon rákaptam a sütőben sült zöldségekre. Tegnap a brokkoli volt terítéken, fokhagymával.
Hozzávalók:
- 1 egész brokkoli, apróra vagdosva vagy felszeletelve vékonyra
- só
- bors
- szerecsendió
- 2-3 gerezd fokhagyma, zúzva
- olívaolaj (kb. 4-5 evőkanálnyi)
- parmezán
Sütés előtt, nyersen |
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
Egy tálba tesszük a brokkolit, nyakon öntjük olívaolajjal, rányomjuk a fokhagymát, majd tetszés szerint fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. Rászórunk jócskán a parmezánból és egy sütőpapírral bélelt tepsin szétterítjük.
Addig sütjük, amíg a brokkoli és a sajt pirosodni nem kezdenek. Ez kb. 20-25 perc, de persze sütő függő a dolog, úgyhogy érdemes bekukkantani, nehogy megégjen.
Melegen a legfinomabb - illatos, ízletes, ropogós. Hagytam reggelre néhány rózsát, mikróban meg is melegítettem, de azért messze nem volt olyan finom, mint frissen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése