Ez a leves tényleg, de tényleg annyira finom lett, hogy... csak NA!!! :) A neten találtam a receptet, a www.paleoleap.com oldalon.
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű karfiol
- 3 gerezd fokhagyma, szétnyomva
- 2 vöröshagyma, felkockázva
- víz
- mindenmentes vegeta
- 1 babérlevél
- kakukkfű
- 4 evőkanál sűrű kókusztejszín
- olívaolaj
- só bors
- petrezselyem
Kép kölcsönözve a www.paleoleap.com oldalról |
A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
A karfiolt vagdossuk egészen apróra és egy tálban keverjük össze a felaprított hagymával, fokhagymával és locsoljuk meg olívaolajjal és keverjük át jó alaposan. Terítsük ki az egészet egy sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsin. Tegyük a sütőbe és süssük 30 percig.
Miután megsült, tegyük egy lábasba, adjunk hozzá annyi vizet, ami bőven ellepi, adjuk hozzá a vegetát, sót, borsot, kakukkfüvet, valamint a babérlevelet és forraljuk fel. Amikor felforr, vegyük lejjebb a hőfokot és borítsuk le a fedőt és főzzük 25-30 percig.
Vegyük ki a babérlevelet, majd botmixerrel krémesítsük a levest. Adjuk hozzá a kókusztejszínt, ellenőrizzük a fűszerezést, adjunk hozzá felaprított petrezselymet, keverjük át alaposan és kész is.
Mivel éjjel főztem meg, akkor már nem ettem belőle, de reggelre összeértek az ízek, kicsit be is sűrűsödött egy kicsit a leves. Egy picit utána kellett sóznom, de valami elmondhatatlanul finom lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése