2020. február 29., szombat
Chilis currys húsleves
Hozzávalók: - 1 szelet sertéskaraj, apróra kockázva
- 1/2 póréhagyma, apróra felkockázva
- 1 vöröshagyma
- chilipehely - curry
- só
- bors
- 1 nagy sárgarépa, felkarikázva
- 1 fehérrépa, felkarikázva
- 1/2 édesburgonya, felkockázva
- 1 marék petrezselyem zöldje
- olívaolaj
- 1/2 citrom leve
- 1 dl rizstejszín
Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a póré és vöröshagymàt. Rádobjuk a felkockázott, felkarikázott zöldséget és együtt pirítjuk 1-2 percig. Sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük vízzel, ami bőven ellepi. Lefedve , alacsony höfokon főzzük. 10 perc után szórjuk meg chilivel és egy csapott kiskanál curryvel. Főzzük tovább 20 percig. Dobjuk rá a zöldségzöldjét, adjunk hozzá 1 dl rizstejszínt és fél citrom levét. Nagyon alacsony hőfokon főzzük még 5-6 percig.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése