2020. február 29., szombat

Paradicsomos-fokhagymás csirkemáj






Hozzávalók:
- 500 gr csirkemáj
- 2 nagy vöröshagyma, felkockázva
- 2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
- majoranna
- őrölt kömény
- só
- bors
2 kiskanál édesnemes pirospaprika
- 1 evőkanál paradicsomszósz
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 paradocsom, felkockázva
-olívaolaj
- 3 dl.víz

A felmelegített olívaolajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymàt, hozzáadjuk a paradicsomszószt, paradicsomot és a fokhagymát és a májat. Együtt pirítjuk 2 percig, folyamatosan kevergetve.
Megszórjuk a majorannával, pirospaprikával, köménnyel, borssal és sóval. Összekeverjük. Mehet rá a rizsliszt, s öntsük fel 2 dl vízzel. Alacsony hőfokon főzzük 15 percig, amíg besűrűsödik, odőnként megkevergetve.  Én még 1 dl vízzel fel kellett, h öntsem.
Barna rizzsel isteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése