- 2 dl-s pohárral mért bulgur 4 dl vízzel, olajjal, sáfránnyal és sóval megfőzve - 1 sárgarépa, hosszában félbevágva, majd felszeletelve
- 1/2 brokkoli, apróra vagdosva
- 2 paradicsom apróra kockázva
- 1/2 piros kaliforniai paprika, felkockázva
- 1 fehérrépa, hosszában félbevágva, felszeletelve
- 1 csapott kiskanál pirospaprika
- 1/2 édesburgonya, felkockázva
- só
- bors
- csipetnyi chilli
- őrölt koriander
- víz
- 1 vöröshagyma, felkockázva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- fél citrom leve
- olívaolaj
Olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, néhány keverés után mehet rá az összes zöldség és együtt pároljuk 1-2 percig, sűrűn kevergetve.
Adjunk hozzá fél pohár vizet, fűszerezzük sóval, borssal, korianderrel és chillivel, majd a pirospaprikát is szórjuk rá. Keverjük át alaposan és addig főzzük, amíg a zöldség teljesen megpuhul. Akkor keverjük össze a bulgurral. Adjunk az egész keverékhez 1 dl vizet, forraljunk rajta egyet, ellenőrizzük az ízét, pótoljuk, ha vmi hiányzik belőle és már kész is!
Hagymás-majorannás májjal ettük mi ketten Saccal, a többiek fasírttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése