Hozzávalók: - 2 dl bulgur
- 1 hagyma, felkockázva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 14 dkg sűrített paradicsom
- 3 paradicsom, felkockázva
- 1 csapott kiskanál fűszerpaprika
- 1 zöldpaprika, felkockázva (nekem most csak kápia paprikám volt itthon, azt tettem bele)
- olívaolaj
- só
- bors
- 4.5 dl víz
A hagymát olívaolajon pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát és fél percog pároljuk együtt. Mehet bele a paprika és a paradicsom. Amikor a paradicsom kiengedi a levét, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot is.
Fűszerezzük sóval, pirospaprikával és borssal és tegyük bele a bulgurt. Keverjük át alaposan és öntsük fel 4.5 dl vízzel.
Lefedve főzzük 25 percig, amíg a bulgur megfő, majd ellenőrizzük az ízét és tálalhatjuk is!
Saci szerint sült virslivel a legfinomabb!!!
- 1 hagyma, felkockázva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 14 dkg sűrített paradicsom
- 3 paradicsom, felkockázva
- 1 csapott kiskanál fűszerpaprika
- 1 zöldpaprika, felkockázva (nekem most csak kápia paprikám volt itthon, azt tettem bele)
- olívaolaj
- só
- bors
- 4.5 dl víz
A hagymát olívaolajon pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát és fél percog pároljuk együtt. Mehet bele a paprika és a paradicsom. Amikor a paradicsom kiengedi a levét, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot is.
Fűszerezzük sóval, pirospaprikával és borssal és tegyük bele a bulgurt. Keverjük át alaposan és öntsük fel 4.5 dl vízzel.
Lefedve főzzük 25 percig, amíg a bulgur megfő, majd ellenőrizzük az ízét és tálalhatjuk is!
Saci szerint sült virslivel a legfinomabb!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése