2013. március 15., péntek

Datolyás tallér




Hozzávalók:


  • 2 pohár (2 dl-es) őrölt mandula
  • 4 evőkanál vaj
  • 2 kiskanál vanília esszencia
  • 1 kiskanál sütőpor
  • csipetnyi só
  • 2 nagy marék magozott datolya
  • 1 kiskanál fahéj
A datolyát annyi vízzel áztatjuk be, amennyi épp, hogy ellepi és kb. fél órát állni hagyjuk. 
Addig összekeverjük a többi hozzávalót.
A fél óra letelte után a datolyát a vízzel együtt összeturmixoljuk, vagy ledaráljuk. Lekvárszerű masszát kapunk, amit az őrölt mandulás keverékhez adunk. Adhatunk hozzá xilitet is, de mivel a datolya már önmagában is jó édes, én kihagytam.
 Kis gombócokat formálunk, lelapítgatjuk és a papírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Amennyiben szabályos kerek tallérokat szeretnénk, akkor tegyük az összegyúrt tésztát két darab sütőpapír közé, nyújtófával nyújtsuk vékonyra a tésztát, és szaggassuk ki tetszés szerinti formával.
170 fokon sütjük, kb. 15 percig.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése