Hozzávalók:
- 2 pohár (2 dl-es) őrölt mandula
- 4 evőkanál vaj
- 2 kiskanál vanília esszencia
- 1 kiskanál sütőpor
- csipetnyi só
- 2 nagy marék magozott datolya
- 1 kiskanál fahéj
A datolyát annyi vízzel áztatjuk be, amennyi épp, hogy ellepi és kb. fél órát állni hagyjuk.
Addig összekeverjük a többi hozzávalót.
A fél óra letelte után a datolyát a vízzel együtt összeturmixoljuk, vagy ledaráljuk. Lekvárszerű masszát kapunk, amit az őrölt mandulás keverékhez adunk. Adhatunk hozzá xilitet is, de mivel a datolya már önmagában is jó édes, én kihagytam.
Kis gombócokat formálunk, lelapítgatjuk és a papírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Amennyiben szabályos kerek tallérokat szeretnénk, akkor tegyük az összegyúrt tésztát két darab sütőpapír közé, nyújtófával nyújtsuk vékonyra a tésztát, és szaggassuk ki tetszés szerinti formával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése