2013. március 4., hétfő

Kakaós csiga



Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 1/4 pohár (2dl-s pohár) őrölt mandula  
  • Csipetnyi tengeri só
  • 1/4 kiskanál sütőpor
  • 1/4 pohár olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 2-3 evőkanál méz
A kakaóöntethez:

  • 2 evőkanál kakaó
  • 1/3 pohár méz
  • 10 dkg vaj

Összekeverjük az őrölt mandulát a sóval és a sütőporral. Egy másik edényben összekeverjük a tojást a mézzel és az olvasztott vajjal. A két tál tartalmát összeöntjük és alaposan összedolgozzuk. Két darab sütőpapír közé téve nyújtófával szétnyújtjuk a tésztát, lehetőleg téglalap formába. 
Közben egy lábasban összekeverjük az öntethez valókat és közepes hőfokon főzzük, csupán addig, amíg egységes krémet kapunk. Félretesszük egy kicsit hűlni, hogy besűrűsödjön a krém.
A kinyújtott tészta teljes felületén elosztjuk a sűrű krémet, majd a papír segítségével feltekerjük a tésztát. Éles késsel kb. Két cm vastag szeleteket vágunk, és az oldalára fektetve egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Nincs túl sok sütőpor a tésztában, így nemigen nőnek meg, tehát nem kell túl nagy helyet hagyni közöttük. 
Én a vágás során kicsit kifolyt kakaókrémet rátettem a csigák tetejére, hogy semmi se vesszen kárba... :-) 
Kb. Húsz percig kell sütni, 160 fokon.
Mesésen finom!!!

Sütés előtt



4 megjegyzés:

  1. Szia :) Szeretnem megkerdezni,hogy az lehetseges ,hogy azert folyt ki a Kakao mert tul vekonyra nyujtottam egyebkent isteni:;))

    VálaszTörlés
  2. Nem hiszem, hogy azért. Nekem is tele volt a tepsim kakaós öntettel, a lánykáim lapáttal kaparták ki a fincsi 'kakaós csipszet'. Egyszerűen a hőtől nagyon folyékonnyá válik és azért. Örülök, hogy ízlett!!!

    VálaszTörlés
  3. Mihez kell a sütőpor? Nekem a paleós "lisztekkel" a tapasztalatom az, hogy fölösleges.

    VálaszTörlés
  4. Igazi pellet liszttel még nem sütöttem, csak magörleménnyel és eleinte mindig túl tömör volt a tésztám, azóta teszek bele sütőport. De leginkább akkor, ha a tésztában nincs semmilyen gyümölcs.

    VálaszTörlés