Hozzávalók:
- kb. 60 dkg felkockázott pulykamell
- 2 fehérrépa, megpucolva, karikákra vagdosva
- 30 dkg felkockázott friss gomba
- 3 evőkanál kókusztejszín
- 1/2-1 pohár parmezán
- 1 nagy vöröshagyma, apróra felkockázva
- csemege fűszerpaprika
- bors
- olívaolaj
- víz
Az olívaolajon egy kicsit megfuttatjuk a hagymát és a fehérrépát, majd rádobjuk a felkockázott pulykamellett. Rövid ideig pirítjuk, rátesszük a fűszerpaprikát, majd felöntjük 2 dl vízzel, leborítjuk és legalább 30-40 percet pároljuk. Időközben ellenőrizni kell a víz mennyiségét, nehogy előbb elpárologjon és odaégjen a cucc... Ha kell még teszünk hozzá vizet. Kb. háromnegyed óra elteltével levesszük a fedőt és addig főzzük a húsos egyveleget, amíg már csak kevés lé maradt alatta. Akkor hozzáadjuk a kókusztejszínt, elkeverjük, majd jön a parmezán és a bors. Akkor jó, ha szaftos, semmiképpen se hagyjuk, hogy minden csepp lé elpárologjon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése