2013. március 17., vasárnap

Sajtos pogácsa




Hozzávalók:


  • 12 dkg őrölt mandula
  • 12 dkg őrölt szezámmag
  • 2 púpos evőkanál vaj
  • 4 evőkanál parmezán
  • 3 tojás
  • reszelt sajt
Mindent összekeverünk, gyúrunk. A sajtot csak úgy belereszeltem, nem tudom a pontos mennyiséget, de kb egy pohárnyi lehetett... Sem sütőporom, sem szódabikarbónám nem volt már itthon, ezért nem került bele egyik sem. Aki szeretné, ha egy picit megnőnének a pogácsái, tegyen bele egy késhegynyit valamelyikből. 
Amikor összeállt a tészta, gombócokat formálunk, lelapítgatjuk és egy papírral bélelet tepsibe rakjuk őket egymás mellé. 
170 fokosra előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg pirosodni nem kezd.
Hatalmas sikere lett a pogácsának! Pástétommal és guacamoléval is nagggggyon finom, de önmagában is egy fincsi csemege.





2 megjegyzés:

  1. Szia, elkészítettem, nagy sikere volt, köszi! Sajt helyett reszelt cukkinit raktam bele, így is tökéletes volt!

    VálaszTörlés