Hozzávalók:
- 30 dkg pulykamell, felkockázva vagy vékony csíkokra vagdosva
- 30 dkg gomba, felkockázva
- 5-6 db csemegeuborka, karikákra vagdosva
- 1 dl kókusztejszín
- 2 db vöröshagyma, felkockázva
- 1 kiskanál Dijoni mustár (vagy, amilyen éppen van :):):))
- vaj
- olívaolaj
- só, bors
Serpenyőben felolvasztjuk a vajat és az olívaolajat, rádobjuk a húst és erősebb fokozaton addig sütjük, amíg a hús pirosas kezd lenni. Akkor lapáttal kiszedjük a húst és félretesszük.
Ha a hús alatt minden zsiradék elfogyott, akkor tegyünk a serpenyőbe még egy kis vajat és olajat, hevítsük fel és dobjuk rá a hagymát. Üvegesre pirítjuk, majd a gombát rádobjuk és addig pároljuk, amíg a gomba leve nagyrészt elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a húst is, ráöntjük a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk. 2 pohár vízzel felöntjük és lefedve jóóóó sokáig, akár egy óráig is főzzük közepes hőfokon.
Levesszük a fedőt és amennyiben még sok a leve, hagyjuk még főni fedő nélkül egy kicsit. Hozzáadjuk a csemege uborkát, és a mustárt, ellenőrizzük a fűszerezést és még egy 15 percet rotyogtatjuk.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés