Én nem szeretem a mákot, de már csak abból volt itthon akkora mennyiségem, amiből össze lehet hozni valamilyen sütit, így gondoltam egyet és ismét alkottam. Abban bíztam, ha nekem nem is fog ízleni, majd Gabi eleszegeti a sütit, mert ő viszont imádja a mákot. Nagy megdöbbenésemre nekem is bejött az íze! Valószínűleg a mák továbbra sem lesz a legkedvesebb alapanyagom, de a málna öntettel nagyon finom volt!
Hozzávalók:
- 16 dkg őrölt mák
- 12 dkg vaj
- 4 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 6 evőkanál xilit
- 1 csapott kiskanál őrölt szegfűszeg vagy mézeskalács fűszerkeverék
- csipetnyi só
A mákot összekeverjük a csipetnyi sóval és a szegfűszeggel vagy a mézeskalácsfűszerkeverékkel.
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, vajat és a reszelt citromhéjat és jó alaposan mixereljük.
A fehérjét felverjük keményedésig, majd szép óvatosan mind a három tál tartalmát vegyítjük és egy viszonylag folyékony masszát kapunk, amit kivajazott tepsibe öntünk és 170 fokosra melegített sütőben megsütjük. Az időt nem figyeltem, villával ellenőriztem, illetve a szélénél színt kezdett kapni a tészta és elvált a tepsi oldalától.
Hozzávalók a málna öntethez:
- kb. fagyasztott 30 dkg málna - valójában minél több, annál jobb, mert eteti magát a piskótával :)
- 3 evőkanál méz
- 1 púpos evőkanál zselatin por
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése