2013. március 10., vasárnap

Padlizsán krémleves





Trixinek táncversenye lesz, így, vasárnap koradaélután és hát nem szerettem volna gyomrát leterhelni az ugrálás előtt valami nehéz, többfogásos ebéddel, ezért most csak egy jó sűrű krémlevest ettünk, főtt tojással és reszelt kemény sajttal.

Hozzávalók:


  • 3 paradicsom, félbe vágva
  • kis konzerv sűrített paradicsom
  • 2 padlizsán, szintén félbe vágva
  • 2 vöröshagyma, félbevágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • kakukkfű
  • őrölt kömény
  • só, bors
  • víz
Egy tepsit kibélelünk alufóliával, ráhelyezzük a zöldségeket, kivéve a fokhagymát, megsózzuk, meglocsoljuk olajjal és 200 fokra felmelegített sütőben sütjük 20 percig. Ekkor hozzáadjuk a fokhagymát és további 25 percig sütjük az egészet.



Amikor kész, beleszedjük egy edénybe, adunk hozzá 3-4 pohár vizet (attól függően mennyire sűrű levest szeretnénk), fűszerezzük kakukkfűvel, borssal, köménnyel és sóval, majd felforraljuk, és további 10 percig alacsony hőfokon főzzük.
Amikor kész, átöntjük a turmixgépünkbe, alaposan összeturmixoljuk. 
Ismét visszaöntjük az edénybe (ez már olyan, mint a játék konyha vagy a homokozó :): ide öntöm, oda öntöm...), ellenőrizzük a fűszerezést.
Mehet bele 2-3 kanál kókusztejszín is, de adhatunk hozzá pirított magvakat, reszelt sajtot vagy fogyaszthatjuk pirított paleo kenyérrel is.


Saci díszített levese sajtszemöldökkel 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése