Hozzávalók:
3 csésze őrölt mandula
2 evőkanál őrölt kókusz
2 tojás
1/2 csésze kókuszolaj vagy vaj
2 evőkanál méz
1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
csipetnyi só
késhegynyi szódabikarbóna
Hempergetéshez:
xilit
fahéj
A kókuszolajat vagy vajat mikróban alacsony fokozaton olvasszuk fel. A hozzávalókat alaposan keverjük össze, adjuk hozzá a kókuszolajat is, majd a tésztából formázzunk golyókat és azokat hempergessük meg a fahéjas cukorban s egy kicsit meglapítva tegyük bele a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
30 percet pihentessük hidegen, majd 180 fokra melegített sütőben süssük 8-9 percig. Nekem ismét sikerült az első adagot bennfelejteni a sütőben...
Gabesz nem szereti a száraz sütiket, de ezt még ő is agyon dícsérte!!! Na, jó, nem a süti kinézetéről áradozott, hanem az ízéről... :):):)
szia Brigi!
VálaszTörlésEloszor is koszi a jobbnal jobb receptekert! Az lenne a kerdesem, h a fenti recept cseszejenek mekkora a pontos urtartalma?
Koszi a valaszt!
udv.,
David
Szia! Mindig 2 dl-es pohárral, csészêvel szoktam mérni!
VálaszTörlés