Nem sok minden találtam itthon a hűtőszekrényben, de mivel zöldségből volt többféle is, rakottzöldséget készítettem, aminek a tetejére a tejföl és sajt helyett karfiol pürét öntöttem.
Hozzávalók:
1 hagyma
2 nagyobb sárgarépa
4 gerezd fokhagyma
kb. 8 darab gomba
1/2 karalábé
1/2 zellergumó
2-3 kanál paradicsomsűrítmény
1/3 pohár vörösbor
só, bors
oregánó
A zöldségeket a hagymával együtt vajban és egy kevés olívaolajban feltettem párolni, de a gombát és a fokhagymát egy kicsit később adtam hozzá. 4-5 percig közepes lángon pároltam, majd hozzáöntöttem a vörösbort. Belekevertem a paradicsomot és fűszereztem. Addig főztem, amíg a lé nagyrésze elpárolgott. Ekkor egy kivajazott üvegedénybe tettem az egész keveréket. Erre öntöttem a parmezános karfiol pürét:
Hozzávalók:
1 fej karfiol
4 kanál vaj
1/2 pohár parmezán sajt
1/2 gouda
só, bors, szerecsendió
Feltesszük a karfiolt főni, majd miután megpuhul, a turmixba áttesszük. Belerakjuk a vajat, a fűszereket és a sajtokat. A karfiol főzőlevéből én két-három merőkanálnyit hozzáadtam a turmixban lévőkhöz, mert szárazon nem vinné a gépem. S egyébként a püré sűrűsége éppen attól függ, hogy mennyi levet adunk hozzá. Mindenkinek ízlett, bár a lányok elsőre fanyalogtak, amikor megtudták, hogy ez 'modern' krumplipüré ":)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése