2012. december 18., kedd

Almás piskóta





Hozzávalók 
7-8 ek púpozott őrölt mandula
3 ek nyírfacukor
5 db tojás
csipet só
1/2 tk vanília
1/2 tk rumaroma v. rum
3 maroknyi durvára lereszelt alma
1 tk őrölt fahéj
késhegynyi szódabikarbóna



Elkészítés
1. A tojássárgáját felverjük a cukorral, a vanília és rum esszenciával, az őrölt fahéjjal, amíg kicsit habosabb, krémesebb nem lesz. Hozzáadjuk az őrölt mandulát és a szódabikarbónát.
2. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd a kettőt óvatosan vegyítjük
3. Beletesszük az almát, így az összes alapanyagot jól elkeverjük, és kivajazott kisebb tepsibe helyezzük. Kicsit folyékonyabb lett nekem, mint a megszokott piskóta tészta. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük, a sütési idő a sütőtől is függ. Vigyázat, a teteje esetleg hamarabb barnulhat, ezért a sütés vége felé tehetünk rá sütőpapírt, és akkor nem ég oda a teteje.
4. Amikor kivesszük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése