2012. december 18., kedd

Csokis-gesztenyés muffin






Hozzávalók
16 dkg őrölt mandula
1 csomag natúr, cukormentes gesztenyemassza
4 tojás
4 dkg apróra vágott aszalt sárgabarck
4 dkg rumba áztatott aszalt áfonya
1 kanál xilit vagy méz
A csokiöntethez
4 dkg vaj
4 dkg cukrozatlan kakaópor
3 kanál xilit
ízlés szerinti mennyiségű vanília aroma

A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a mandulát, a gesztenyemasszát, a szárított gyümölcsöt, xilitet és végül pedig a felvert tojásfehérjét.175 fokon érdemes sütni, kb 30-40 percig, épp hogy egy picit rózsaszínesedjenek a teteje, vagy a széle. Ha kisült, megvárjuk, amíg egy kicsit kihűl, majd elkészítjük az öntetet. Felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a kakaóport és a xilitet, majd a vanília aromát és csomómentesre keverjük. Ráöntjük a muffinokra és már kész is!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése