2014. április 19., szombat

Anyu féle húsvéti diós álom





Anyu ezzel a mennyei, pudingos csodával várt haza... Reggel hétkor ezzel indítottam a napot... :-) :-) :-)

Hozzávalók a tésztához:
  • 4 tojás fehérje
  • 15 dkg xilit
  • 25 dkg darált dió
A fehérjét mixerrel habbá verjük, amikor már kezd keményedni, elkezdjük kanalanként adagolni a xilitet. Amikor az összes xilitet beletettük, akkor már kanállal keverjük tovább és az őrölt diót is fokozatosan adagoljuk bele. Papírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és 160 fokra felmelegített sütőben sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megfelelően átsült e.



Hozzávalók a krémhez:
  • 4 tojás sárgája
  • 1 doboz (4 dl) kókusztejszín
  • 1 evőkanál vanília esszencia
  • 15 dkg xilit
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál őrölt zabpehely
  • Víz
Alacsony fokozaton lassan felforraljuk a kókusztejszínt a vaníliával. Közben kikeverjuk a 4 tojássárgáját a xilittel, amikor jó habossá válik, hozzákeverjük az őrölt zabpelyhet. Ehhez a tojásos egyveleghez hozzáadunk kb. 1 dl vizet és ezt fokozatosan adagoljuk az alacsony hőfokon főzött kókusztejszínhez. Amikor pudingszerűvé válik, akkor kikapcsoljuk a főzőlapot és a krémhez adjuk a vajat, ami kevergetés mellett szépen elolvad a krémben.

A kihűlt krémet a kihűlt piskótára kenjük, majd megszórjuk cukormentes kakaóval.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése