Anyu ezzel a mennyei, pudingos csodával várt haza... Reggel hétkor ezzel indítottam a napot... :-) :-) :-)
Hozzávalók a tésztához:
- 4 tojás fehérje
- 15 dkg xilit
- 25 dkg darált dió
A fehérjét mixerrel habbá verjük, amikor már kezd keményedni, elkezdjük kanalanként adagolni a xilitet. Amikor az összes xilitet beletettük, akkor már kanállal keverjük tovább és az őrölt diót is fokozatosan adagoljuk bele. Papírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és 160 fokra felmelegített sütőben sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megfelelően átsült e.
Hozzávalók a krémhez:
- 4 tojás sárgája
- 1 doboz (4 dl) kókusztejszín
- 1 evőkanál vanília esszencia
- 15 dkg xilit
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál őrölt zabpehely
- Víz
Alacsony fokozaton lassan felforraljuk a kókusztejszínt a vaníliával. Közben kikeverjuk a 4 tojássárgáját a xilittel, amikor jó habossá válik, hozzákeverjük az őrölt zabpelyhet. Ehhez a tojásos egyveleghez hozzáadunk kb. 1 dl vizet és ezt fokozatosan adagoljuk az alacsony hőfokon főzött kókusztejszínhez. Amikor pudingszerűvé válik, akkor kikapcsoljuk a főzőlapot és a krémhez adjuk a vajat, ami kevergetés mellett szépen elolvad a krémben.
A kihűlt krémet a kihűlt piskótára kenjük, majd megszórjuk cukormentes kakaóval.
A kihűlt krémet a kihűlt piskótára kenjük, majd megszórjuk cukormentes kakaóval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése