Most, hogy nagyban készülök a Vivicitta városvédő futóversenyre, minden másnap futok 7 km-t, a többi napon pedig 90 percet tornázok, amitől megnőtt a szénhidrát utáni sóvárgásom... Kénytelen vagyok sütni... Újra és újra :):):):)
Csak almám van itthon, így adva volt milyen sütit fogok készíteni. Ja, és a hétvégéről maradt fél csomag natúr, ízesítetlen gesztenymasszám, így azt is szerettem volna felhasználni.
Hozzávalók:
A tésztához:
- Fél pohár (2 dl-es pohárral mértem) őrölt mandula
- 3/4 pohár őrölt kókuszreszelék
- fél csomag natúr gesztenyemassza
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 2 tojás
A sütőt 175 fokra melegítjük. Amíg a kívánt hőfokot eléri, addig az összes tészta hozzávalót alaposan összedolgozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt formába egyengetjük. Elég ragacsos, nem egyszerű szétteríteni a tepsiben. Használhatunk egy másik sütőpapírt felülről és azon át tapisgatni, úgy a kezünk is tiszta marad :)
A 170 fokos sütőbe betesszük a tepsinket és kb harminc percig sütjük, amíg a széle egy picit ropogossá nem válik.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a gyümölcsös tölteléket:
A töltelékhez:
- 4 alma, héjastól
- 1-2 evőkanál vaj
- 1 dl kókusztejszín
- 1 evőkanál vanília esszencia
- szerecsendió
- fahéj
- 2 púpozott evőkanál xilit
- kevés víz
- 1 csapott kiskanál útifűmaghéj
Az almákat felkockázzuk, majd a vajon feltesszük párolni. Pár perc után hozzáaadunk minden egyéb hozzávalót és addig főzzük, amíg az alma megpuhul, de nem kell agyonfőzni. Akkor vettem le a főzőlapról, amikor még volt leve, de már egy picit sűrűsödött. Akkor ráöntöttem a sütőből kivett tésztára és még tíz percre tegyük be a sütőbe. Pár órát jó állni hagyni, hogy az ízek összeérjenek - persze én most sem vártam ki a pár órát... :):):)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése