2014. április 20., vasárnap

Szárnyas pástétom a lá Dupák Erika




És ismét egy finomság, amit nem én készítettem ugyan, de annál nagyobb étvággyal fogyasztottam... Tényleg nagyon finom...

Hozzávalók:

  • 35-40 dkg darált pulykamell
  • 25 dkg csirkemáj
  • 1 tojás
  • 1.5 dl kókusztejszín
  • 0.5 dl konyak
  • bors
  • 1 vöröshagyma, finomra reszelve


A húsokat és a májat tálas mixerben pépesre darálunk, mindig keveset téve a mixerbe, hogy tudja forgatni a húst.
Ezután minden hozzávalót jól összekeverünk egy nagy tálban, úgy, hogy egy nagyon selymes masszát kapjunk.
A sütőformát kibéleljük sütőpapírral és belekanalazzuk a masszát. A formánkat vízzel töltött tepsibe állítjuk, majd két órán át gőzöljük 160-170 fokos sütőben. 
Amikor elkészül, leöntjük róla a keletkező folyadékot - ha esetleg van, és hagyjuk a formában kihűlni.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése