2014. április 13., vasárnap

Avokádó mártás fokhagymás sült májjal




Egy futóverseny után van csak igazán étvágya az embernek... :) Megvolt a Telekom Vivicittá futóverseny, amelyen 2668 induló volt és 142. lettem 37:38-es futóidővel... Négy percet javítottam, önmagamhoz képest!!! Nagyon jólesett és jó volt ekkora tömeget mozogni látni... Jövőre talán már mind a négyen indulunk a 7 km-en, igaz Trixit még győzködni kell...
Szóval, jóóóó nagy étvággyal tértem haza, sürgősen alkotni kellett valami finomat :)

Hozzávalók az avokádó mártáshoz:


  • 1 érett, puha avokádó
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 evőkanál kókusztejszín (csak a sűrű tejszínből)
Aprítógépbe helyezünk mindent és szép krémesre daráljuk az összetevőket. Ellenőrizzük a fűszerezést, hogy ízlelőbimbóinknak megfelel e... :)

Hozzávalók a fokhagymás sült májhoz:

  • kb. nyolc darab máj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • víz
Teflonserpenyőbe olívaolajat öntünk (kb. 2-3 evőkanállal), beletesszük a májakat, ráöntünk kb 1 dl vizet és a sót, majd közepes hőfokon sütjük. Amikor kezd barnulni, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és pirítjuk tovább, miközben folyamatosan forgatjuk a májat. Ha a víz elpárologna, és még itt-ott nyersnek (véresnek) látjuk, adjunk még egy pici vizet hozzá és süssük tovább. Amikor minden oldala átsült, megvárjuk, hogy a víz elpárologjon, épp egy picit megpiruljon a máj és már kész is. Túl sokáig nem szabad sütni, mert megkeseredhet a máj... 

Mennyei falatok voltak... 

És a futóverseny pillanatai... :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése