Hozzávalók:
- 4-5 piros, hegyes paprika, felkarikázva vagy csíkokra szeletelve
- 2 vöröshagyma, felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl kókusztejszín
- 2-3 evőkanál parmezán
- 2 tojás
- 2 evőkanál ajvár vagy sűrített paradicsom
- olívaolaj
- só, bors
A hagymát feltesszük az olívaolajban párolni, majd rádobjuk a paprikát is. Amikor már kezd 'összeesni', akkor a zúzott fokhagymát is hozzáaadjuk és együtt, nem túl erős hőfokon pároljuk.
Közben egy tálban összekeverjük a tojást a kókusztejszínnel, parmezánnal, ajvárral és kb. 1 dl vízzel, majd ezt az egyveleget ráöntjük a paprikára, ízesítjük sóval és borssal. 1-2 percig folyamatos keverés mellett még rottyantunk rajta és kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése