- 3/4 pohár őrölt zabpehely
- 3/4 pohár kókuszliszt
- csipetnyi só
- 6 evőkanál kókuszzsír
- 6 csapott evőkanál xilit
- 1.5 csésze felkockázott alma
- 1 evőkanál vanília esszencia
Az almát puhára főzzük annyi vízben, ami éppen ellepi, az összes többi hozzávalót összekeverjük. A főtt almát összeturmixoljuk, pépesítjük, majd a tésztába belekeverjük. Omlós tészta lesz, aminek egy kicsit több, mint felét ujjainkkal belenyomkodjuk a formánkba. Amennyiben úgy látjuk, hogy esetleg túlságosan száraz a massza, egy kicsi vizet nyugodtan adhatunk hozzá. A tésztát nem kell elősütni, előbb el kell készíteni az almás tölteléket:
Hozzávalók a töltelékhez:
- 3 csésze alma, apróra felkockázva
- 1 csapott kiskanál fahéj
- 3 evőkanál méz
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A töltelék minden összetevőjét beletesszük egy lábasba és nem túl magas hőfokon puhára pároljuk a fűszeres almát.
Amikor elkészül az almás töltelék, ráöntjük a formánkba belenyomkodott tésztára, majd annak tetejére pedig rámorzsoljuk a maradék tésztánkat.
Addig sütjük, amíg a morzsák meg nem pirulnak.
Szia!
VálaszTörlésMekkora a forma amibe csinálod?
Köszi a receptjeidet, nagyon jók!!!:-)
Szia
TörlésA legtöbbször kis adagokat készìtek, mert a családban csak én vagyok ennyire édesszájú, ráadásul nem tudom előre melyik süti milyen lesz, ízleni fog e, így nem is merek elsőre nagy adagot legyártani. Ez a süti pl. 20 cm átmérőjű tepsiben készült.
Jó sütögetést!!!
Köszi szépen!
TörlésAkkor keresek valamit ami kb akkora és hajrá!!:-)
Szia!
VálaszTörlésKörülbelül mennyi ideig tartott megsütni?
Bogi
Időben már nem tudom megmondani pontosan, 30-40 perc biztosan. Igazából azt kell figyelni, hogy mikor kezdenek a morzsák éppen barnulni...
VálaszTörlésa 6 ek. kókuszolaj nem sok?
VálaszTörlésMegolvasztva kell beletenni? köszi
Olvastam tettem bele, igen :)
Törlés