2014. február 18., kedd

Anyu céklás-káposztás levese



Ezt a receptet anyu a tévében látta, Mautner Zsófi  Ízes Élet című főzőműsorában. Nem csak látta, hanem el is készítette és csomagolt nekem belőle Pestre :)

Hozzávalók:
  • 20 dkg sonka
  • 2 babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma, egészben
  • 1 vöröshagymavöröshagyma, egészben
  • 0.5 kg savanyú káposzta
  • 1 közepes méretű cékla, lereszelve
  • Víz
  • Só, bors


A sonkát babérlevéllel, a hagymákkal együtt feltesszük főni. 
Amikor a sonkát megfelelőnek találjuk, kiszedjük a hagymákat és a babérleveleket, a sonkát felkockázva visszatesszük a vízbe, hozzáadjuk még a káposztát és a reszelt céklát. Még 20 percig főzzük és ellenőrizzük a fűszerezést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése