Ezzel a tortával vártak a szüleim... Igazi, klasszikus csokitorta ízek, csak paleósan!
Hozzávalók a piskótához:
- 8 tojás
- 12 dkg xilit
- 11 dkg őrölt kókuszreszelék
- 11 dkg őrölt zabpehely
Hagyományos módon elkészítjük a piskótát - a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját xilittel habosra keverjük, az őrleményeket hozzáadjuk, ehhez még óvatosan hozzákeverjük a kemény habot a végén és 180 fokon, sütőpapírral borított tepsiben kisütjük a tésztát.
Hozzávalók a krémhez:
- 3 tojás
- 15 dkg xilit
- 2 evőkanál cukormentes kakaó
- 1 evőkanál őrölt zabpehely
- 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
A három tojást a cukorral elkeverjük és vízgő fölött, folyamatos kevergetés mellett főzzük, majd hozzáadjuk a kakaót és a zabpelyhet és addig főzzük, amíg sűrű krémmé nem válik. Akkor félretesszük hűlni. Amikor teljesen kihűlt, belemixereljük a puha vajat.
A piskótát félbevágjuk, megkenjük a kakaós krémmel, majd kívül is beborítjuk vele.
Valami mennyei!
VálaszTörlésNagyon-nagyon örülök!!!
VálaszTörlés