Hozzávalók:
- 8-10 szelet kiklopfolt pulykamell
- 2 vöröshagyma, felkockázva
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 alma, megpucolva, felszeletelve
- Só, bors
- Kakukkfű
- 2 db babérlevél
- Olaj
- Vaj
- 1 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál őrölt zabpehely
Olaj és vaj keverékén sózás és borsozás után megsütjük a hússzeletek mindkét oldalát, majd kiszedjük a serpenyőből. Helyére beledobjuk a hagymákat és az almát, a kakukkfüvet, babérlevelet, valamint a fokhagymát. Pótoljuk a vajat, ha kevés lenne.
Együtt pároljuk pár percig, majd visszatesszük a húst, aláöntünk egy pici vizet, beletesszük az őrölt zabpelyhet, levesszük alacsonyra a hőfokot és még egy picit pároljuk, hogy beszószosodjon az almás egyveleg a hús körül. Beleöntjük az almaecetet, egyet még rottyantunk rajta és már kêsz is!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése