2014. február 21., péntek

Meggyes gesztenye-süti




Rámtört a "gesztenye-ehetnék", és szerencsére volt a mélyhűtőmben 2 db natúr gesztenyemassza, és szüleim csomagoltak nekünk jónéhány zacskó fagyasztott meggyet, úgyhogy már csak sürögni-forogni kellett a konyhában... És ez lett belőle :-)


Hozzávalók:
  • 2 csomag (500 g) natúr gesztenyemassza
  • 1.5-2 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 8 dkg xilit + 2 evőkanál a meggyhez
  • 1 evőkanál vanília esszencia
  • 10 dkg cukormentes csoki
  • 3 evőkanál őrölt mandula
  • 3 evőkanál kókuszliszt
  • Rum
  • Meggy


A meggyet egy éjszakára rumba áztatjuk.
A gesztenyemasszát villával vagy krumplinyomóval szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a tejszínt, vaníliát, vajat és szépen sima masszává keverjük.  Közben a tojásfehérjét a xilittel verjük kemény habbá, a csokit pedig pici vízzel olvasszuk meg mikróban. Összekeverjük a gesztenyés masszát a csokival, majd hozzáadjuk még a 3-3 evőkanál magőrleményt és végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét. 
Papírral kibélelünk egy közepes méretű tepsit, rápakoljuk a lecsepegtetett meggyet, rászórunk egy-két evőkanál xilitetet és erre jön a tésztánk.
150 fokra felmelegített sütőben sütjük, a közepét ellenőrizzük villával, hogy ott is átsüljön.

Sacikám egyedül megette a süti felét, a másik felét pedig elmorzsoltam egy edény aljára, arra pedig két evőkanál xilittel , kemény habbá felvert kókusztejszínt tettem. Mmmmmmmm...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése