2014. február 22., szombat

Avokádós-paradicsomos krémleves






Igaz ugyan, hogy csokitortához vettem az avokádót, de a legutóbbi sütink még nem fogyott el, így nem sütöttem egy újabbat, viszont az avokádó meg megpuhult és fel kellett használni. Így lett belőle leves...

Hozzávalók:

  • 1 érett avokádó, felkockázva
  • 1 vaskos fokhagymagerezd
  • 2 vöröshagyma, felkockázva
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl kókusztejszín
  • tengeri só
  • egy evőkanál méz
  • bors
  • 2 paradicsom, felkockázva
  • 4-5 dl víz
A hozzávalók :)

A vajon a két féle hagymát megpároljuk, majd felöntjük a fehérborral és a vízze, majd 5 percig főzzük. Ekkor beletesszük a tejszínt, sót, mézet és a borsot és a paradicsomot és újabb 5-10 percig főzzük. 
Beleöntjük a turmixgépbe a levest, beledobáljuk az avokádószeleteket is és turmixoljuk. Én nem teljesen pépesre készítettem, kisebb avokádó és paradicsom darabkák megmaradtak a sűrű lében.
Újra felforrósítjuk a levest, de már nem főzzük tovább. Kikapcsoljuk és ellenőrizzük a fűszerezést.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése