Igaz ugyan, hogy csokitortához vettem az avokádót, de a legutóbbi sütink még nem fogyott el, így nem sütöttem egy újabbat, viszont az avokádó meg megpuhult és fel kellett használni. Így lett belőle leves...
Hozzávalók:
- 1 érett avokádó, felkockázva
- 1 vaskos fokhagymagerezd
- 2 vöröshagyma, felkockázva
- 1 evőkanál vaj
- 1 dl fehérbor
- 1 dl kókusztejszín
- tengeri só
- egy evőkanál méz
- bors
- 2 paradicsom, felkockázva
- 4-5 dl víz
A hozzávalók :) |
A vajon a két féle hagymát megpároljuk, majd felöntjük a fehérborral és a vízze, majd 5 percig főzzük. Ekkor beletesszük a tejszínt, sót, mézet és a borsot és a paradicsomot és újabb 5-10 percig főzzük.
Beleöntjük a turmixgépbe a levest, beledobáljuk az avokádószeleteket is és turmixoljuk. Én nem teljesen pépesre készítettem, kisebb avokádó és paradicsom darabkák megmaradtak a sűrű lében.
Újra felforrósítjuk a levest, de már nem főzzük tovább. Kikapcsoljuk és ellenőrizzük a fűszerezést.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése