2014. február 18., kedd

Kockázott pulyka zöldséges mártásban




Húúú, ez nagyon finom lett. Kínai kajának indult, de menet közben jártam csak utána, hogy a szójaszósz nem paleo... Kár. Kicsit át kellett így alakítanom a receptet, így már nem igazán kínai :-)

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma, felkockázva
  • 1 lilahagyma, felkockázva
  • 4 közepes méretű sárgarépa, felkarikázva
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • Kb. 40 dkg pulykamell, felkockázva
  • Víz olívaolaj
  • 2.5 dl paradicsomlé
  • 3-4 vékony szelet gyömbér, egészen vékony csíkokra szeletelve
  • Só, bors
  • 1 dl vörösbor
  • 1 evőkanál xilit
  • 1 csapott kiskanál útifűmaghéj vagy egy evőkanál őrölt zabpehely


Egy serpenyőben az olívaolajon a vöröshagymát elkezdjük pírítani, hozzáadjuk a sárgarépát és a húst is és így együtt folyamatos kevergetés mellett még sütjük. Egészen addig, amíg a hús meg ne! Fehéredik, akkor felöntjük annyi vízzel, ami telejsen ellepi, sózzuk, borsozzuk és lefedve kb. 30 percig főzzük.
Közben egy másik edényben a gyömbért egy kevés olívaolajon megpirítjuk és hozzáadjuk a húsos egyveleghez, amihez még hozzáadjuk a lilahagymát, a kaliforniai paprikát, a paradicsomlét és a bort is. Ja, és a cukrot is és főzzük még tíz percig. Ekkor, hogy egy kicsit szószosítsuk az ételünket, adjuk hozzá vagy az őrölt zabpelyhet vagy az útifűmaghéjat. Amikor egy kicsit besűrűsödött, ellenőrizzük a fűszerezést és már  kész is. 
Nokedlivel vagy paleo krékerrel még laktatóbb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése