Egyik külföldi tv csatornán hallottam ezt a receptet, ahol a pizzatészta karfiolból készült... igencsak szkeptikus voltam, de ma éppen akciós volt a karfiol és gondoltam adok egy esélyt ennek a verziónak... :):):)
Hozzávalók:
- 1 karfiol
- 3 tojás
- vaj
- oregáno
- cukormentes ketchup vagy sűrített paradicsom
- olívaolaj
- só, bors
- sonka, bacon
- paradicsom szeletek
- reszelt sajt
- pizza fűszerkeverék
A karfiol apróra vagdostam és alacsony hőfokon, viszonylag rövid ideig pároltam. A cél az volt csupán, hogy ne legyen ropogós, de ne is főjön agyonra. Leszűrtem, majd egy serpenyőbe dobtam, amelyben vajat olvasztottam előzőleg. Együtt egy picit pároltam, majd félretettem hűlni.
A nyers tészta |
Amikor egy kicsit már kihűlt, krumplinyomóval alaposan összetörtem, majd beleütöttem a három tojást, oregánot, sóztam, borsoztam és reszeltem bele jócskán sajtot, kb. két csészényit. Összedolgoztam.
Egy nagyobb tepsit kibéleltem sütőpapírral, és arra öntöttem rá a masszát, kézzel szépen elegyengettem, egészen a tepsi széléig.
200 fokra felmelegített sütőbe tettem és addig sütöttem, amíg el nem kezdett a 'tészta' a szélén pirosodni. Akkor kivettem, rápakoltam, amim itthon volt: paradicsomszeleteket, sonkát, bacont, hagymát, megszórtam pizza fűszerkeverékkel és ráreszeltem a sajtot. Visszatettem a sütőbe és addig sütöttem, amíg a sajt éppen elkezdett pirosodni.
EZ NAGYON FINOM LEHET ÉS PERSZE EGÉSZSÉGES!!!!
VálaszTörlésA karfiol helyettesíthető brokkolival?
VálaszTörlésBocsi, hogy csak most válaszolok! Icipicit más lesz az íze ès annyi, hogy vizuálisan lesz más -zöld lesz a tészta. Én is készítettem brokkolival, de a karfiolos jobban ízlet...
Törlés