Húúú, ez nagyon finom lett... Különösen az Anyu féle nokedlivel... :-)
Hozzávalók:
- 8-10 szelet kiklopfolt pulykamell szelet
- Olívaolaj
- 2 vöröshagyma, felkockázva
- 8 gerezd fokhagyma, zúzva
- Reszelt citromhéj
- Csapott kiskanál útifűmaghéj
- 1 evőkanál mustár
- Só, bors
A vöröshagymát az olívaolajban pirítjuk, pár perc letelte után beledobjuk a fokhagymát is. Erre rátesszük a hússzeleteket, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és leborítva főzzük kb. 30-35 percig, de 15 perc után reszeljünk bele egy citrom héját.
Ekkor levesszük a fedőt - legyen még rajta bőven lé. Ha kell pótoljuk.
A hússzeleteket félretesszük egy tányérra, a hagymás egyveleget pedig leturmixoljuk. A húst visszatesszük. Nekem ezen a ponton a hagymás szósz nagyon folyékony volt, ezért adtam hozzá egy csapott kiskanál útifűmaghéjat, amitől szépen besűrűsödött. Egyet még rottyantunk rajta és ellenőrizzük a fűszerezést.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése