2014. február 24., hétfő

Sárgarépás-paradicsomos krémleves




Hozzávalók:

  • 4 sárgarépa, felkarikázva
  • 2 paradicsom, felkockázva
  • 2 vöröshagyma, felkockázva
  • 1 nagy fokhagymagerezd
  • Őrölt kömény
  • Olívaolaj
  • Vegeta
  • Víz


Az összes zöldséget beledobáljuk egy fazékba, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, teszünk rá vegetát, majd leborítva, nagy fokozaton addig főzzük, amíg a sárgarépa megfől. Ekkor leturmixoljuk. 
Egy másik, kicsi edénybe olívaolajat öntünk, beleteszünk tetszés szerinti mennyiségű köménymagot - én kb. 1/3 kiskanálnyit tettem :-)  és ezt együtt, folyamatos kevergetés mellett felforrósítjuk. Óvatosan adjuk a leveshez. Én lazán belelöttyintettem, majd iszonyatosan felcsapott és sistergett a leves... 
Ellenőrizzük a fűszerezést és kész! Parmezánnal tálalva még jobban kijön az íze. Olyan... Olaszos... Finom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése