2014. május 11., vasárnap

Cukkinis paradicsomleves mozzarellával







Hozzávalók:

  • 3 paradicsom, apróra kockázva
  • 1 cukkini, apróra kockázva
  • 2 vöröshagyma vagy lilahagyma, felkockázva
  • 3 szelet bacon, felkockázva
  • 1 maréknyi maradék húsvéti sonka, felkockázva
  • 7-8 dl paradicsomlé
  • 1 kiskanál csemege pirospaprika
  • bazsalikom
  • bors
  • olívaolaj
  • víz


A felkockázott hagymát elkezdjük az olívaolajon pirítani, amikor majdnem kész, hozzáadjuk a bacont, cukkinit és a sonkát is és odafigyelve, hogy a hagyma meg ne égjen, időnként megkevergetve pirítjuk tovább.  Kicsit később beledobjuk a paradicsomot, pirospaprikát, bazsalikomot, sót és a borsot, összekeverjük, majd felöntjük paradicsomlével és vízzel. Csak annyi vizet adtam hozzá, hogy levesszerű legyen, mert a szüleim által főzött paradicsomlé elég sűrű. Kb. 15-20 percig főzzük a levest, ellenőrizzük a fűszereket, és ha a cukkinit is megfelelőnek találjuk, kész is. 



Parmezzánnal, esetleg reszelt sajttal tálalva az igazi... Mmmm...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése