Hozzávalók:
- 3 paradicsom, apróra kockázva
- 1 cukkini, apróra kockázva
- 2 vöröshagyma vagy lilahagyma, felkockázva
- 3 szelet bacon, felkockázva
- 1 maréknyi maradék húsvéti sonka, felkockázva
- 7-8 dl paradicsomlé
- 1 kiskanál csemege pirospaprika
- bazsalikom
- só
- bors
- olívaolaj
- víz
A felkockázott hagymát elkezdjük az olívaolajon pirítani, amikor majdnem kész, hozzáadjuk a bacont, cukkinit és a sonkát is és odafigyelve, hogy a hagyma meg ne égjen, időnként megkevergetve pirítjuk tovább. Kicsit később beledobjuk a paradicsomot, pirospaprikát, bazsalikomot, sót és a borsot, összekeverjük, majd felöntjük paradicsomlével és vízzel. Csak annyi vizet adtam hozzá, hogy levesszerű legyen, mert a szüleim által főzött paradicsomlé elég sűrű. Kb. 15-20 percig főzzük a levest, ellenőrizzük a fűszereket, és ha a cukkinit is megfelelőnek találjuk, kész is.
Parmezzánnal, esetleg reszelt sajttal tálalva az igazi... Mmmm...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése