A tévében hallottam ezt a receptet (kókusztejszín nélkül), de nekem annyira szárazra sikeredett a massza, hogy kénytelen voltam hozzáönteni tejszínt, hogy egy kicsit fellazuljon a tészta. Pontosan nem tudom mennyit tettem hozzá, de mindenesetre addig adagoltam, amíg nyers piskóta állagú nem lett - olyan... lapátolható... :)
Hozzávalók:
- 10 dkg kókuszliszt
- 10 dkg kókuszolaj
- 10 dkg cukormentes kakaópor
- 10 dkg xilit
- 5 tojás
- 1 evőkanál vanília esszencia
- 1-2 dl kókusztejszín
Az öt tojást elkezdjük mixerelni, hogy jó habos legyen, majd hozzáadjuk a vanília esszenciát, xilitet és a vajat és még együtt is jó ideig mixereljük.
Közben a száraz hozzávalókat - a kakaót és a kókuszlisztet összekeverjük.
Amikor a tojásos egyveleg elkészül, összekeverjük a lisztessel és szép simára keverjük.
180 fokra felmelegített sütőben sütjük papírral bélelt tepsiben kb. 25 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése